Totaal aantal pageviews

dinsdag 6 april 2010

Sandwiches

Komkommer-sandwiches:

1 Komkommer
1/2 Casinobrood wit, gesneden en ontdaan van korsten.
Roomboter (ca. 1 uur van te voren uit de koelkast halen).
Versgemalen Zeezout.
Versgemalen 4-seizoenenpeper.
Evt. coctailprikkertjes.

Was de komkommer en schaaf er met een kaasschaaf over de lengte lange dunne plakken van. Werk daarbij naar het hart van de komkommer toe totdat je bij de komkommerzaden geraakt. Doe de plakken in een vergiet en bestrooi ze licht met wat zout om het vocht te onttrekken. Na ca. 1 uur de plakken droogdeppen met keukenpapier. Besmeer het brood met roomboter. Beleg dit met gehalveerde plakken komkommer en breng op smaak met versgemalen zout en peper. Snij de sandwiches diagonaal in 2 of 4 driehoekjes en serveer ze meteen (na verloop van tijd kunnen ze nl. klef worden door nog aanwezige komkommervocht).
Prik naar wens nog een coctailprikkertje in elke sandwich.

Zalm-sandwiches:

1 Ons Noorse of Schotse gerookte zalm (dun gesneden).
1/2 Casinobrood wit, gesneden en ontdaan van korsten.
250 ml. Creme Fraiche.
2 Eetlepels sinaasappelmarmalade.
Versgemalen vierseizoenenpeper.
Versgemalen Zeezout.
Verse dille.
Evt. coctailprikkertjes.

Doe de creme fraiche in een kommetje en meng er ca. 2 eetlepels sinaasappelmarmalade en 2 takjes fijngesneden dille door. Breng dit mengsel op smaak met versgemalen zeezout en peper.
Besmeer het brood met creme fraiche en leg er per sandwich 1-1,5 dunne plakjes zalm op (beleg ze vooral niet te dik, juist door ze dun te beleggen komt de combinatie van zalm met de "spread" mooi tot haar recht). Snij de sandwiches diagonaal in 2 of 4 driehoekjes. Prik naar wens nog een coctailprikkertje in elke sandwich.

Ham-sandwiches:

1 Ons (gebraden) been- of Yorkham.
1/2 Casinobrood, wit, gesneden en ontdaan van korsten.
Roomboter (ca. 1 uur van te voren uit de koekast halen).
Milde mosterd (met mosterdzaden).
Botersla of waterkers
Versgemalen vierseizoenen peper.
Evt. coctailprikkertjes.

Besmeer het brood met roomboter. Beleg elke sandwich met 1/2 plak ham. Besmeer de ham naar smaak met de mosterd. Leg vervolgens en paar kleine baaldjes sla of waterkers (let op laatstgenoemde is vrij sterk van smaak) en breng op smaak met wat versgemalen peper.
Snij de sandwiches diagonaal in 2 of 4 driehoekjes. Prik naar wens nog een coctailprikkertje in elke sandwich.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten