Totaal aantal pageviews

woensdag 7 april 2010

Köfta Curry



Voor ca. 4 personen:

500 gram rundergehakt
2 tl. gemberpoeder
3 el. paneermeel
1 el. sojasaus
1 el. zoete chinese (of thaise) chilisaus
(vers gemalen) zout
(vers gemalen 4 seizoenen) peper
1,5 ui (1 ui voor de curry, half uitje voor de komkommersalade)
1 klein rood spaans pepertje
500 gram tomaten (ontveld)
1 groene paprika
4 el. olijfolie
2 el. milde kerrie
2 el. ketoembar
1 tl. kaneel
2 teentjes knoflook (1 teentje voor de curry en 1 (klein) teentje voor de komkommersalade)
1 blikje tomatenpuree
1 kopje water
1 runderbouilliontablet
1 komkommer
4 el. slasaus
1 el. witte azijn
1 tl. suiker

Gehakt, gemberpoeder, sojasaus, chilisaus, zout, peper, paneermeel door elkaar mengen. Tot ca. 20 kleine balletjes rollen. 1 Ui pellen en snipperen. Pepertje wassen, in de lengte halveren. Zaden + zaadlijsten verwijderen en vervolgens in heel kleine stukjes snijden. Paprika in kleine stukjes snijden. In een braadpan de olie verhitten en de balletjes in ca. 5 minuten goudbruin bakken. Neem ze vervolgens uit de pan en voeg aan het overgebleven bakvet de ui, het pepertje, de kerriepoeder, ketoembar, kaneel en 1 uitgeperst teentje knoflook toe. Roerbak dit kruidenmengsel ca. 3 minuten. Voeg vervolgens de in stukjes gesneden ontvelde tomaten, de paprika 1 kopje water en de bouilliontablet toe en laat dit af en toe roerend ca. 10-15 minuten zachtjes stoven. Voeg tomatenpuree en de gehaktballetjes toe en laat het geheel nog eens ca. 15 minuten stoven todat de saus enigzins is ingedikt. Op smaak brengen met peper en zout. Serveer dit met gekookte witte rijst en onderstaande komkommersalade.

Snijd de komkommer pinkdik "Juliënne", doe in een vergiet en bestrooi met wat zout om het vocht af te drijven (laat dit zo zeker een half uur staan; houdt hier dus in de voorbereiding rekening mee). Doe de slasaus, azijn, suiker, zout, peper, half fijngesnipperd uitje en een zeer fijngesneden (klein) teentje knoflook in een schaal of kom en roer dit goed door. Voeg de gesneden komkommer (vlak voordat de Köfta Curry geserveerd wordt) toe aan de dressing. Check altijd nog even op smaak en voeg desgewenst extra zout en peper toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten