Totaal aantal pageviews

maandag 3 mei 2010

witte chocolademuffins


De bedoeling was om deze meivakantie in twee dagen met Emile naar De Steegh te fietsen. Maar ja, wij zijn echte mooiweer fietsers en de buienradar gaf geen hoop op verbetering. Dus zijn we teruggevallen op plan B: zwemmen en bakken. Eigenlijk meer iets voor de herst- of kerstvakantie, maar dat mag de pret niet drukken.

In het geweldige "Zoete gerechten" kwamen Niels en ik deze witte chocolademuffins tegen. Prima voor een regenachtige middag en echt kindergebak. Vanavond komt Hugo logeren, dan kijken ze een filmpje en eten ze deze heerlijke witte chocolademuffins

Ingrediƫnten voor 12 stuks

voor de muffins

  • 130 gram zachte roomboter
  • 190 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-essence
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 120 ml karnemelk
  • 280 gram witte chocolade, kleine stukje

voor het glazuur

  • 100 gram witte chocolade
  • 60 ml room
  • 200 gram zachte roomkaas
  • 40 gram poedersuiker

Klop met de mixer boter en suiker tot een bleek en romig mengsel. Voeg deel voor deel de eieren toe en klop steeds goed. Voeg de vanille-essence toe en klop tot alles goed gemengd is. Schep afwisseld wat bakmeel en karnemelk toe en als laatste de chocoladestukjes.

Vet de muffinvormpjes (12) in en vul ze driekwart met het mengsel. Zet het 20 minuten in een voorgewarmde over van 170 graden C. Laat ze afkoelen.

Smelt voor het glazuur de chocolade en room au baine marie tot er een glad mengsel ontstaat. Laat het iets afkoelen en voeg dan de poedersuiker en de roomkaas toe. Klop alles tot een gladde massa. Smeer het glazuur over de muffins en garneer ze met chocoladeschaafsel (wit of bruin).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten