- 180 gram zachte roomboter
- 70 gram fijne kristalsuiker
- 1 eidooier
- 250 gram gezeefde bloem
- 250 gram masapone
- 100 ml slagroom
- 60 gram poedersuiker
- 1 el citroensap
- 250 gram aarbeien, in stukjes
- 50 gram pure chocolade
Klop boter en suiker met de mixer tot een luchtig mengsel. Voeg de eidooier toe en klop goed. Schep de gezeefde bloem erdoor tot alles goed gemengt is. Schep het mengsel in een bakvorm van 20x30cm, bekleed met bakpapier. Druk het stevig aan en prik gaatjes in de bovenkant. Bak de cake in een voorverwarmde over van 180 graden Celcius in 25 minuten lichtbruin. Laat hem afkoelen.
Klop de slagroom met de poedersuiker tot het stevig is. Voeg de mascapone en de citroensap toe en klop tot het een glad mengsel is. Roer de aardbeien erdoor en schp het mengsel over de deegbodem. Laat het 3 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de chocolade au baine marie tot het gesmolten is. Giet het dan in dunne straaltjes over de cake. Snijd de cake ten slotte in plakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten