Totaal aantal pageviews

maandag 24 mei 2010

romige lasagne met spinazie

Marjon kwam met kinderen op bezoek. Even lekker bijpraten, kindjes hebben gespeeld (vandaag was het weer veel militair vertoon) en met zijn 7-en gegeten. Ik vond een paar maanden geleden een recept voor lasagne met spinazie. Het leek lekker en gezond, en dat bleek het ook te zijn. Heb het recept aangepast naar onze smaak, met verse spinazie en tomatensaus van die heerlijke biologische gezeefde tomaten van AH. De kinderen hebben gesmuld, het ging schoon op.

Ingrediƫnten voor een grote schaal lasagne
  • 720 ml biologische gezeefde tomaten
  • ui en knoflook, gesnipperd
  • italiaanse kruiden
  • 500 gram gehakt, rul gebakken
  • 1,5 kg verse spinazie, gekookt en met de keukenmachine fijngehakt
  • 250 gram mascapone
  • 250 gram lasagnevellen
  • een stuk pecorino om te raspen

Fruit de ui en knoflook, voeg de gezeefde tomaten en een beetje water toe (anders wordt de saus erg dik), de kruiden toevoegen en een uurtje laten sudderen. Na een uur kan de gehakt erbij en kan het op smaak worden gebracht met zout en peper.

Onderwijl wordt de spinazie gekookt en gehakt en de schaal ingevet. Start met een laagje van 1/3 deel van de gehaktsaus en hierop lasagnevellen. Vervolgens een laag van 1/3 deel van de spinazie en mascapone en hierop lasagne vellen. Deze lagen worden nog 2x herhaald. Bovenop de laatste laag spinazie en mascapone wordt pecorino geraspt.

De schaal wordt afgedekt met aluminiumfolie op 200 graden Celsius in 40 minuten in de oven. De laatste 10 minuten het folie verwijderen voor een mooi bruin laagje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten