Totaal aantal pageviews

dinsdag 30 maart 2010

Aardappelpurreetaartje met gebakken paddestoelen


Ingrediënten

1 kg aardappelen

1 ui, fijngesneden

600 gram gemengde paddestoelen (bv shi-take, oesterzwammen,
kastanjechampignons)

400 gram verse spinazie

4 eierdooiers

2 el kippenbouillon

2el droge witte wijn

200 gram gesmolten boter

2 el fijngesneden tuinkruiden

ring met 10 cm doorsnede

De aardappels koken en pureren tot een smeuïg mengsel (bijvoorbeeld met boter en warme melk). Op smaak brengen met zout en peper.

De ui heel fijn hakken en in 1 el olijfolie bakken tot ze zacht en glazig zijn. De paddestoelen erbij doen en ongeveer tien minuten meebakken.

De spinazie in de wok in 2 el olie bakken tot het geslonken is en het vocht verdampt. Goed laten uitlekken en in de keukenmachine fijnhakken

Voor de saus de eidooiers, bouillon en wijn al kloppend met een garde au bain marie verwarmen tot het gaat binden. Van het vuur af de boter er al roerend aan toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper en de kruiden.

De taartjes maken door de ring op het bord te plaatsen en achtereenvolgend een laagje aardappelpurree, paddestoelen, aardappelpurree, spinazie en ten slotte een laagje paddestoelen te maken. De ring verwijderen en saus erover schenken. De rest van de saus apart serveren.

Lekker met een groene salade met pitjes



Geen opmerkingen:

Een reactie posten