- 4 ringen ananas (zonder hart), gesneden uit een rijpe, verse ananas
- rasp en sap van 1 sinasappel
- 125 gram kristalsuiker
- poedersuiker
- 50 ml slagroom
- vanilleijs
Maak als eerste de saus. Doe in een steelpan met een dikke bodem de suiker, de sinasappelrasp en 2 el water. Laat de suiker smelten, breng het mengsel aan de kook en laat het in 5 minuten carameliseren tot het een licht bruine kleur heeft. Haal de pan van het vuur/kookplaat/... en voeg al roerend de sinasappelsap en slagroom toe. Nog een paar minuten op het vuur en dan is de saus al klaar!
Bestrooi de ananas aan één zijde met poedersuiker en leg ze op de middelwarme BBQ. Het is leuk als er van die streepjes opkomen, maar verder moet de ananas vooral niet bruin worden!
Ten slotte op een bordje een bolletje vanilleijs, een ananasschijf en daarover de caramalsaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten